Через загрозу нацбезпеці: Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО

Президент підкреслив, що необхідна негайна і жорстка оцінка рішенням "окремих суб'єктів".

Президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони через удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передають Патріоти України.

«Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни», - йдеться в повідомленні.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», – заявив президент.

В Офісі президента констатують, що останнім часом з'явились ознаки того, що «окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні».

«Це неприпустимо» - наголосили у відомстві. Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення. Також вказується, що будуть розроблені законопроекти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, вони будуть подані главою держави до Верховної Ради як невідкладні.

Скандальне рішення Конституцыйного суду

27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачаєтьсявідповідальність за недостовірне декларування. Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував право НАЗК перевіряти декларації та виявляти конфлікт інтересів.

Конституційний суд своїм рішенням позбавив Нацагентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник держоргану не може бути офіційно призначений.

28 жовтня через рішення КС Нацагентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій. У НАБУ заявили, що через рішення КС всі справи про недостовірне декларування закриють, а викриті на зловживаннях посадовці уникнуть відповідальності.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...