Через західну зброю в Україні роздають більше повісток: У ЗСУ назвали причини

В Україні подовжили дію воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів - до 18 травня 2023 року. Також зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які передають союзники. Майор ЗСУ Олександр Мельничук розповів, чому наразі так відбувається, передають Патріоти України.

"Ми всі радіємо тому, що колективний Захід постачає нам нові зразки озброєння. Зараз – танки. Говоримо про літаки, засоби ППО, різні інші. Відповідно, треба навчати людей, які на них будуть виконувати бойові завдання", - пояснив Мельник.

Майор ЗСУ також підкреслив, що поки одні воюють, інші – мають готуватись на техніці. "Країни ЄС розширюють можливості для підготовки українців – тобто збільшується кількість особового складу, який вони готові підготувати", - наголосив він.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.