Через "занепокоєння": Болгарія відмовилася постачати Україні важке озброєння

Болгарія не постачатиме Україні важке озброєння, незважаючи на прохання Києва. Про це заявив виконуючий обов'язки Міністра оборони Болгарії Дімітар Стоянов перед засіданням Ради безпеки. Про це пише news.bg, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, на ньому повинні були пробсуждаться наслідки анексії українських територій Росією. Стоянов повідомив, що зараз немає прямих погроз залучення Болгарії в конфлікт, будь-яка зміна ситуації викликає занепокоєння. "Єдина небезпека, яка існувала досі і продовжує існувати, це вільно дрейфуючі міни", - додав в.о. міністра.

Він підтвердив, що 27 вересня посол України Віталій Москаленко вдруге звернувся до Болгарії за допомогою в обороні країни. "На питання про озброєння моя відповідь була коротка і зрозуміла, запитувалися важкі озброєння, а не стрілецька зброя або боєприпаси. Я ні за що не дам важке озброєння, поки я міністр, і поки не буде змінено рішення парламенту", - сказав Стоянов.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...