Через зраду. Україна може піти з ПАРЄ: У Раді зробили гучну заяву

Після повернення повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь у цій організації, повідомляють Патріоти України.

Таку заяву зробила виконуюча обов'язки голови комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова. "Делегація збереться і буде вирішувати. У принципі ми не бачимо себе в одному залі з росіянами. Ми просто припинимо участь України в літній сесії... І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно", – цитує її слова "Інтерфакс -Україна".

Іонова заявила, що українська делегація має намір протестувати під час процедури повернення повноважень членів російської делегації у вівторок. "Ми встанемо і будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо її. Нехай вони голосують за Генерального секретаря без України", – зазначила вона.

При цьому нардеп нагадала, що шість із 11 депутатів із делегації РФ знаходяться під світовими санкціями, оскільки вони голосували за введення військ в Україну.

Іонова сказала, що останні п'ять років у подібних критичних ситуаціях на допомогу приходив п'ятий президент Петро Порошенко – "він включався і просто дзвонив, кому треба, тримав зв'язок і з Меркель, і з іншими". За словами народного депутата, в адміністрації президента Володимира Зеленського двічі проігнорували офіційні звернення представників української делегації в ПАРЄ, які пропонували зустрітися з главою держави перед його візитом до Франції, щоб розповісти "про всі загрози, оскільки розуміли позицію французів".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...