Через звинувачення у ганебно високій наживі Czechoslovak Group: У Празі вперше розкрили ціну снарядів для України за чеською ініціативою

За чеською ініціативою Україна має до кінця року отримати 500 тисяч артснарядів

Компанія Czechoslovak Group, яка займається постачанням боєприпасів до України за чеською ініціативою, вимушено розкрила деякі деталі цих постачань. Зокрема вперше названо одну з країн-постачальників та ціну 155-мм боєприпасу, що закуповуються, передають Патріоти України.

Зазначимо, що до цього часу інформація щодо країн в яких закуповуються боєприпаси для України не розголошувалась. Було відомо лише те, що це країни, де РФ має доволі активні позиції, але маємо додати, що Туреччина була доволі вірогідним кандидатом й навряд ці постачання були невідомі російській розвідці.

Але це офіційне розкриття було зроблено вимушено та є наслідком кризової комунікації на фоні спроб атакувати Czechoslovak Group у медіапросторі. Зокрема компанія зазначила, що між чеськими посадовцями та журналістами циркулюють документи із ціновою пропозицією одного з турецьких виробників на 155-мм артилерійських осколково-фугасних снарядів. У них фігурує ціна у 2700 доларів за одиницю.

Водночас за чеською ініціативою постачання здійснюється за ціною у 3200 євро. Тобто між цими двома цінниками близько 750 доларів різниці, що і стало приводом для можливих звинувачень. Саме тому у Czechoslovak Group підкреслили, що пропозиція ціни завжди є орієнтовною, а не твердою законтрактованою ціною.

Більше того, є суттєва різниця між ціною на складі виробника та ціною на складі у замовника. Бо до неї варто додати всі транспортні витрати за перевезення вибухонебезпечного військового вантажу, страхування такої операції, а також податків та мит.

Також до неї додається вартість тари, яка не була вказана у ціновій пропозиції. А окрім неї, як вказує Czechoslovak Group, існують певні непублічні витрати, наприклад, "заміна деяких компонентів боєприпасів на компоненти нового виробництва". Враховуючи це уточнення виходить, що деякі з турецьких боєприпасів можуть бути старими й потребувати заміни, наприклад, підривачів, або вишибних зарядів.

Зрештою чеська компанія визнає, що у цій різниці між цінами є її справедливий та помірний прибуток. Але підкреслює, що є "не простим посередником або перепродавцем, а надає досить складну послугу зі значною додатковою вартістю, використовуючи свої давні ноу-хау в області торгівлі військовими матеріалами".

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

Бідолашна навіть не знала яке цабе везуть: 16-річну туркеню намагаються посадити на кілька років через обурення на кортеж Ердогана, котрий її ледь не збив

неділя, 1 вересень 2024, 9:20

Авторитаризм в країні досяг нових висот. Популярності в народі випадок, що став яскравим уособленням репресивного закону, явно не додає президенту. У Стамбулі 16-річну дівчину звинуватили в образі президента Реджепа Таїпа Ердогана, а прокурор вимагає ї...