"Чергова фаза має умогилити московський імпералізм": Експерт дав прогноз щодо війни в Україні

Військовий експерт Петро Черник заявив, що українські захисники перехопили стратегічну ініціативу у противника на південному напрямку. Він зазначив, що наразі ЗСУ перенесли "бавовнування" (вибухи, - ред.) на нашу окуповану територію, передають Патріоти України.

Експерт назвав це величезним успіхом. "На сьогодні противник суто з воєнної точки зору не може нав'язувати нам свій порядок денний", - наголосив Черник.

Також він дав прогноз щодо того, як восени та взимку розвиватиметься ситуація на фронті. "На осінь, коли будуть великі дощі, і важка техніка не зможе рухатися суходолом, ця фаза війни затихне. Не маю стратегічного оптимізму, що ми їх до Нового року виб'ємо з усіх окупованих територій. Все перейде в артилерійські дуелі", - заявив експерт.

"Найімовірніше, на весну, коли висохне земля, буде чергова фаза російсько-української війни, яка й має умогилити московський імпералізм", - додав Черник.

Джерело: ТСН.ua

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...