Чергова "геніальна ідея": Фокін запропонував сформувати "міжнародний уряд" на Донбасі

На думку політика, якщо вибори будуть проведені під егідою ООН, то жодна зі сторін не зможе їх назвати нелегітимними.

На території окупованого Донбасу потрібно створити "тимчасовий міжнародний уряд" для проведення місцевих виборів. Про це заявив заступник української делегації в ТКГ Вітольд Фокін в ефірі “UA: Українське радіо”, передають Патріоти України.

На думку політика, якщо вибори будуть проведені під егідою ООН, то жодна зі сторін не зможе їх назвати нелегітимними.

“У мандаті Ради Безпеки ООН записано право створювати міжнародний тимчасовий уряд з терміном необхідним: може бути, на рік, може – на два. А безпеку забезпечити можуть міжнародні миротворці…”, – сказав він.

Фокін зазначив, що РФ раніше погодилася на такий варіант, однак військовий контингент, на російських умовах, повинен знаходиться на лінії розмежування.

“Звичайно, з цим погодитися не можна. Потрібно або такий же контингент розташувати на кордоні з Росією, щоб припинити звідти допомогу повстанцям, або по всій території”, – додав він.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...