Чергова московська провокація: Борт "Аерофлоту" під час нелегітимного рейсу з окупованого Криму ледь не зіткнувся з літаком ВПС США, - ЗМІ

За даними низки російських медіа, лайнер Airbus, який летів у Москву, ледве зміг уникнути зіткнення з військовим літаком США. Інцидент стався над Чорним морем поблизу окупованого Криму. Про це повідомляє низка московських ЗМІ з посиланням на дані Flightradar24, зазначають Патріоти України.

За даними Інтерфаксу, цивільний літак змушений був змінити курс над Чорним морем, "аби уникнути небезпечного зближення з іноземним літаком-розвідником".

РИА Новости повідомляє, що інцидент стався у п'ятницю вранці.

При цьому в Росавіації сказали, що не коментуватимуть повідомлення про зміну пасажирським лайнером курсу над Чорним морем через ризик зближення з літаком-розвідником США.

Також російська сторона не називає авіакомпанію, якій належить цей рейс. Російські ЗМІ самі з'ясували, що у цей час у небі знаходився борт "Аерофлоту", який летів до Москви з Ізраїлю.

Дослівно РИА Новости: "Американський літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Rivet Joint змусив змінити курс цивільний борт Airbus A330, що летів над Чорним морем з Тель-Авіва у Москву.

За інформацією порталів Flightradar24 і Radarbox, що відстежують польоти, інцидент стався напередодні близько 10:00 за московським часом, приблизно в 42-44 градусах північної широти і 37-39 градусах східної довготи.

За наявними даними, цивільний лайнер був змушений скинути висоту".

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...