Чергове "аналагавнєт": Шойгу у Ростові похвалився Путіну китайськими "гольфкарами", видавши за "нові зразки військової техніки"

UTV DesertCross 1000−3 призначений для мисливців та фермерів (Фото:Yoshkinkrot/X)

У рамках своєї неоголошеної передвиборчої кампанії російський диктатор Володимир Путін прибув до Ростова-на-Дону, де глава міноборони РФ Сергій Шойгу представив йому "нову військову техніку".

Проте виявилося, що це не вітчизняні зразки, а продукція з Китаю.

Йдеться про мотовсюдиходи UTV DesertCross 1000−3, які, як стверджують у ЗС РФ, призначені, у тому числі й для "розвідувальних дій", і "рейдових операцій".

І хоча українські бійці теж активно використовують різноманітні баггі для виконання своїх завдань, представлені Путіну машини більше схожі на звичайні гольфкари, а не на військову техніку.

Річ у тім, що насправді вони були створені аж ніяк не для бойових дій, тим паче настільки інтенсивних, як в Україні, а як цивільний транспорт для фермерів, мисливців і працівників лісгоспів.

За планами окупантів, до кінця 2023 року на озброєння російської армії має бути поставлено 500 одиниць DesertCross 1000−3, а ще 1090 — у першому кварталі 2024-го.

За кожну таку машинку з додатковою комплектацією у вигляді гуми на бампері, м’яких сидінь і навіщось обігрівача салону, Москві доведеться виплатити Пекіну 2,1 млн рублів, що за нинішнім курсом становить понад $22 тисячі.

Фото: Скриншот видео ian_matveev/XПри цьому будь-хто у РФ може купити її за 1,9 млн рублів.

Фото: Скриншот/motovektor.ruЧому в такому разі ціна на ці баггі в міноборони РФ вища, питання риторичне.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...