Чергове порушення Женевської конвенції: Окупанти почали мінувати українські землі протипіхотними мінами "Медальйон"

Російські окупанти почали мінувати територію України протипіхотними мінами ПОМ-3 "Медальйон". Випадки їхнього використання зафіксували на Харківщині. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що військові РФ використовують відповідні міни із сейсмічним датчиком цілі під час дистанційного мінування регіону. Особливість роботи вибухового пристрою у тому, що він зчитує сигнали коливання землі і спрацьовує, коли вони збігаються із людськими кроками. При цьому міна спочатку підіймається на висоту близько півтора метра і завдає максимальних уражень особам, які перебувають поруч.

"Дії окупантів є порушенням Протоколу про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів", – зазначає Денісова.

При цьому ДСНС попереджає українців про небезпеку мін та боєприпасів і надає інструкцію, як їх розпізнати. В разі виявленні вибухонебезпечних пристроїв та снарядів зателефонуйте правоохоронцям.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...