Черговий новоутворений силовий орган у ході начебто незалежного конкурсу очолив ставленик ОПУ: Керівником Бюро економічної безпеки став голова ДФС Мельник

Вадим Мельник

20 серпня після конкурсу Кабмін призначив голову Державної фіскальної служби Вадима Мельника керівником Бюро економічної безпеки, яке створили на заміну податкової міліції Про це повідомляють нардепи від "Голосу" Ярослав Железняк та "ЄС" Олексій Гончаренко, зазначають Патріоти України.

Бюро економічної безпеки (БЕБ) - нова державна структура, яка сконцентрує на собі функції всіх силових органів, які раніше займалися злочинами в сфері економіки і фінансів.

Нагадаємо, в конкурсі на голову БЕБ було 48 претендентів, На першому етапі відсіяли 36 кандидатів, серед них - колишнього міністра та секретаря РНБО Олександра Данилюка.

На другому етапі конкурсу відсіяли ще 9 кандидатів. 13 серпня до наступного етапу конкурсу на голову БЕБ відібрали екснардепа "Партії Регіонів", чинного члена Ради НБУ Василя Горбаля, чинного главу ДФС Вадима Мельника та прокурора Аттілу Ковчі.

Полковник податкової міліції Вадим Мельник очолював слідче управління ДФС у 2014-2016 роках, а до цього працював на різних посадах у структурі податкової міліції. Очолює ДФС з кінця 2020 року. Призначений на посаду Кабміном без конкурсу - шляхом укладання контракту на період дії карантину.

Нагадаємо, 30 липня екссекретар РНБО та очільник Мінфіну Олександр Данилюк на власному дні народження вдарив в обличчя колишнього міністра економіки й чинного радником глави Офісу президента Тимофія Милованова. Причиною бійки Данилюк назвав те, що Милованов нібито зумисне не допустив його кандидатуру на посаду глави Бюро економічної безпеки.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...