​Черговий проект Кремля добігає кінця: У Хмельницькому СБУ накрила "друзів Шарія, котрі намагалися створити "Республіку Україна"

В обласному центрі Хмельницький відбулась спецоперація з викриття групи, яка планувала захопити владу в Україні. Деталі оприлюднені 7 квітня на офіційному сайті СБУ, зазначають Патріоти України.

Угруповання створила фейкову "Хмельницьку міськраду", яка, за даними СБУ, курирувалася російськими спецслужбами. Відомо, що її "депутати" активно співпрацювали з блогером і лідером "Партії Шарія" Анатолієм Шаріем, який підозрюється в зраді. СБУ вважає, що дана група намагалася захопити державну владу в Україні, а також скинути конституційний лад.

Вона, зокрема, планувала створення "Республіки Україна". Під час обшуків спецслужби виявили у підозрюваних печатки та бланки фейковий "органів держвлади", протоколи засідань, статути, агітаційні матеріали та інші документи. Важливо, що у них були знайдені карти російських платіжних систем, через які, за попередніми даними, йшло фінансування. Заведено кримінальну справу за статтею 109 КК України. Зловмисникам загрожує тюремний термін аж до довічного. Раніше Діалог.UA повідомляв, що СБУ завдала удару по оборонці РФ - заблокований канал поставок деталей для російського озброєння.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...