Черговий "страйк": Bayraktar показав знищення пускових установок комплексу С-300ПС Вірменії (відео)

Щонайменше п'ять машин, які входять до складу комплексу С-300ПС, були виявлені на бойовій позиції та атаковані.

Пускові установки 5П85С комплексу С-300ПС на військовому параді Вірменії. Фото: скріншот з відео.

Черговий "страйк" був здійснений по складовим зенітного комплексу, що знаходились в бойовому положенні. Міністерство оборони Азербайджану оприлюднило на своєму офіційному каналі YouTube оперативне відео завдавання ударів по пусковим установкам 5П85С ЗРС С-300ПС, повідомляють Патріоти України.

Момент нанесення удару був зафіксований системами спостереження турецького ударно-розвідувального безпілотного апарату Bayraktar TB2, виробництва компанії Baykar Makinа.

Як можна побачити, щонайменше п'ять машин (серед яких помітні три пускових установки зенітних ракет), які входять до складу комплексу С-300ПС були виявлені на бойовій позиції та атаковані.

Судячи зі потужного одиничного вибуху, вірменська ЗРС, ймовірно, була атакована за допомогою оперативно-тактичного комплексу (наприклад ізраїльським ОТРК LORA, який вже був використаний у цій війні для нанесення точкових ударів).

З огляду на потужність вибуху (ймовірно осколково-фугасної дії), та розташування техніки зенітно-ракетного комплексу, можна припустити що пускові установки 5П85С були частково знищені, або принаймні серйозно пошкоджені. Досить цікаво, що комплекс С-300, хоч і знаходився в бойовому положенні, але його засоби спостереження схоже не бачили Bayraktar TB2, який вів розвідку.


Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...