Черговий воєнний злочин: Росія планує вкрасти в України 1,8 млн тонн зерна, - розслідування західних ЗМІ

Розслідувачі німецького видання NDR провели розслідування та з'ясували, що Росія у 2022-му планує вкрасти в України 1,8 млн тонн зерна. Близько одного мільйона тонн уже в Криму, звідки його можуть вивезти морськими портами. Про це йдеться в публікації NDR, передають Патріоти України.

Зерно, ймовірно, можуть вивозити у трьох напрямках: до Сирії, Росії та Туреччини. Про це свідчить інформація про відправлення близько 20 суден, які вже виїхали з порту в Севастополі. Тут варто зазначити, що Туреччина спростовує купівлю краденого в Україні зерна.

"Вантажні списки показують, що до кінця року планується ще майже 40 поставок із Севастополя. Списки, переглянуті NDR, уперше показують дати завантаження та кількості для майбутніх поїздок. Це свідчить про те, що російські окупанти, мабуть, уже організували логістику для майбутнього розкрадання зерна", – з'ясували розслідувачі.

Такий обсяг зерна коштує близько 600 млн доларів. Це приблизно четверта частина всього врожаю на окупованих Росією територіях. Заступник міністра сільського господарства України Тарас Висоцький попередив в інтерв'ю NDR також про соціальні наслідки для фермерів, які постраждали від крадіжки: "Це неймовірна та величезна, також соціальна проблема. Йдеться про тисячі фермерів".

Українські аграрні підприємці повідомляють, що російські окупанти конфіскували зерно, яке залишили фермери, які втекли з окупованих територій. Інші фермери будуть експропрійовані або мають продавати своє зерно за демпінговими цінами.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...