"Чернетка, яка демонструє запит російської сторони": Подоляк відреагував на публікацію FT "мирової угоди" з РФ

Радник голови Офісу президента, член перемовної групи Михайло Подоляк прокоментував оприлюднення Financial Times позицій "драфту" мирної угоди, що нібито обговорюється між Україною та РФ. У Twitter він зазначив, що викладені журналістами дані є чернеткою, передають Патріоти України.

"Financial Times опублікувала чернетку, яка демонструє запит російської сторони. І не більше. Українська сторона має свої позиції. Єдине, що ми підтверджуємо на цьому етапі, – це припинення вогню; виведення російських військ і гарантії безпеки від низки країн", – підкреслив він.

Журналісти у своєму тексті писали про 15 пунктів, серед яких – оголошення Києвом про відмову вступу до НАТО та обіцянки не розміщувати іноземні військові бази чи озброєння.

НАТО розглядає відправку військ в Україну, але не для участі в боях: У NYT розкрили подробиці

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:27

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил, пише The New York Times. "Цей крок стане ще одним розмиттям попередньої "червоної лінії" і може більш безпосеред...

"Це попередження": Зеленський відповів на заборону США бити їхньою зброєю по РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:22

Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна забороняти Україні застосовувати західну зброю для ударів по Росії, тому що це частина захисту, а не напад. Пряма мова: "Я не вважаю, що повинні бути якісь заборони, тому що це не про наступ українсько...