"Черный орел" усе: На Сумщині ЗСУ спалили дослідний російський танк Т-80УМ2

Військове керівництво Росії відправило на українські землі екземпляр танка Т-80УМ2 "Черный орел", який у путінської армії був лише один. Він був знищений Героями ЗСУ на Сумщині. Про це в неділю, 20 березня, повідомив Telegram-канал "Збройні сили України. Війна з окупантами". Уточнюється, що успішний удар був завданий 93-ю окремою механізованою бригадою "Холодний Яр", передають Патріоти України.

"Окупант зазнає катастрофічних втрат у бронетехніці, але кидає в бій навіть "дослідні" танки в єдиному екземплярі", – сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією у відкритих джерелах, "Чорний орел" (або "Об'єкт 640") – це російський проєкт перспективного основного танка, розробленого в 1990-ті роки Омським конструкторським бюро транспортного машинобудування.

Серійно не виготовлявся. Під час демонстрацій зразків на виставках вежа танка завжди була прихована щільною сіткою маскувань.


СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...