"Червона точка вже рухалася у мій бік": Засновник російського проекту Gulagu.net заявив, що його намагалися вбити у Франції

Засновник російського правозахисного проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що його намагалися вбити у французькому місті Біарріц, передають Патріоти України.

За словами Осєчкіна, йому врятував життя журналіст-розслідувач проекту Bellingcat Христо Грозєв, який передав інформацію про те, що його планують вбити. Осєчкін заявив, що замах готувала «людина, тісно пов'язана з ФСБ та організованою злочинністю», яка приїхала до Біарріца з країни-агресора Росії.

За словами правозахисника, після отримання інформації про запланований замах, він разом із сім'єю «евакуювався» на два дні в гори, а коли вони повернулися, його спробували застрелити. "Я несу тарілки в зал ставити дітям, і бічним зором, на одній з терас, дивлюся, як червона точка рухається через перила тераси і далі по стіні в мій бік", - сказав він у Youtube-шоу Юлії Латиніної.

Осєчкін заявив, що він із сім'єю проходили спеціальну підготовку на випадок замаху. «Ми до цього готувалися, нас "натаскали", щоб, якщо що, ми не зволікали і не чекали, коли нас застрелять. Звичайно, тут же у нас і світло відключилося, діти на підлогу, вони з дружиною близько години провели в одній із найбільш захищених кімнат», - сказав він.

За його словами, коли на місце прибули поліцейські, вони допитали сусідів, котрі чули "хлопки". Осєчкін вважає, що кілер не зміг його застрелити через свої помилки.

Правозахисний проєкт Gulagu.net повідомляв, що у колоніях Ленінградської області Росії в’язнів для участі у війні проти України вербує ПВК Вагнера. Осєчкін, посилаючись на засуджених, розповідав, що до колонії приїжджав близький до диктатора Путіна бізнесмен Євген Пригожин.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...