"Червоні лінії" Путіна лишились червоніти за дверима як нікому не цікаві, натомість Байден дві години викочував йому претензії за все, - політолог


Спустошливий і руйнівний" Байден. Загальні підсумки обох пресконференцій – Байдена і Путіна після зустрічі: судячи з характеру й змісту заяв, Байден за асистування Блінкена дві години викочував Путіну претензії за все. "Червоні лінії" Путіна лишились червоніти за дверима як нікому не цікаві. Про це у Facebook пише політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

"Якщо сформулювати дипломатично: президенти "просто обмінялись поглядами на ситуацію". Спільних тез просто не було – тому Путін на пресконференції озвучував звичну агресивну маячню Кремля і відхрещувався від обвинувачень (котрі Байден потім не полінувався озвучити ще раз, чітко й голосно – з вказівкою "я уважно послухав виступ пана Путіна"). Це все озвучував очевидно невдоволений і втомлений, добряче пожований Путін – однозначно після розмови в Гельсінкі з Трампом він виглядав бадьоріше, веселіше і впевненіше.

Байден же, "старий і немічний" за версією кремлівської пропаганди, за підсумками розмови обрав образ Бонда. Джеймса Бонда. Найбільш показові цитати:

• "США показали світу "ми повернулись, ми стоїмо пліч-о-пліч з нашими союзниками".

• "Мине 6 місяців – ми подивимось, як тут в нас все відбувається".

• "За 3-6 місяців ми подивимось, чи ми підійшли ближче до засадничих переговорів про стратегію відносин".

• "Якщо це станеться [смерть Навального] наслідки будуть спустошливі і руйнівні для Росії".

• "Якщо вони порушать засадничі норми, ми відповімо. У кіберпросторі так само".

• "Я не гадаю, що він шукає холодної війни зі США".

• "Він підозрює, що ми готові змістити його від влади".

• "Ні, погроз не було".

Байден також не відмовив собі в скромному задоволенні трохи пожартувати у відповідь на дивні й криві "жарти" Путіна в інтерв’ю NBC: "Знаєте, це [невизнання міжнародних норм Путіним і РФ] не настільки задовільна відповідь як, наприклад, "БАЙДЕН СКАЗАВ, ЩО ВІН ВТОРГНЕТЬСЯ ДО РОСІЇ". Жартую, звісно".

Тобто, Байден всіма доступними інструментами – вербальними і невербальними – продемонстрував, що розмова з Путіним обмежилась озвученням (за допомоги міністра оборони США, держсекретаря Блінкена та інших) переліку претензій Путіну і переліку проблемних питань, на які відповіді Америка досі не отримала.

Серед них, до речі, той момент, що раптова активність Росії в Арктиці таки муляє США і Байден очікує, що це припиниться в найкоротші терміни (а Путін неймовірно гордий тим, що вліз туди з власними промисловими і військовими планами... Судячи з сьогоднішнього, бути гордим йому лишилось недовго).

Плюс прямо і однозначно зазначив: про реальну розмову з Путіним, "засадничі переговори", як він це назвав, йтиметься не раніше як за 3-6 місяців. І то тільки якщо Путін за цей час доведе, що з ним є про що говорити. Тобто, виконає вимоги США хоча би за найгострішими для Білого дому напрямками.

І риторика Байдена однозначно була "риторикою яструба". Тобто, його позиція безкомпромісна і в міру агресивна – про "холодну війну", "погрози", "зміщення з посади" і "напад на Росію" просто так на такому рівні ніхто не жартує.

Відсилку до "чимдалі агресивнішої позиції Китаю, котрий планує стати найбільшою економікою і найбільшою військовою силою на планеті, вздовж багатьох тисяч кілометрів кордонів з Росією" цілком можна потрактувати як зазначення базового вектору: з проблемною злобною Росією ніхто морочитись не планує – США розрулить тут все жорстко і мимохідь, зосереджуючись на серйознішому супернику.

В застосунку до нас висновки також лишаються незмінними: такому "яструбиному" Байдену байдужі "розмови на користь бідних" Зеленського про те, як він старається і які добрі наміри має. Не буде конкретних результатів там, де цього вимагає Білий дім, – не буде ніякої допомоги, ПДЧ НАТО абощо. Аванси скінчились".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...