"Червону лінію перетнули": Міністр оборони Австрії не схвалює застосування західної зброї проти Росії

США, Франція та Німеччина "перетнули червону лінію", коли дозволили Україні бити по цілях на території Росії західним озброєнням. Таку думку висловила міністр оборони Австрії Клаудія Таннер.

"Червону лінію перетнули. Тому я дуже рада роз’ясненню генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що НАТО не відправлятиме війська в Україну", – заявила вона.

Журналіст нагадав чиновниці, що Захід ухвалив таке рішення, оскільки Україні важко захищатися від обстрілів з території РФ. Він запитав Таннер, чи не вважає вона, що Україна має на це право. "Як військово нейтральній державі, не нам судити", – сказала міністр.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...