Червоний Хрест не публікуватиме дані полонених з "Азовсталі": Як сім'ям дізнатися про них

Інформація про кількість і персональні дані виведених з "Азовсталі" українських військовослужбовців залишиться конфіденційною та публічно не оприлюднюватиметься. Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) не публікуватиме дані про виведених з "Азовсталі" українських військових та інформацію про їхню кількість. Про це у коментарі "Укрінформу" повідомила представниця організації Мірелла Ходейб, передають Патріоти України.

За її словами, рідні солдатів з "Азовсталі" можуть зв'язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ для отримання інформації. "Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із родинами. Але ми не публікуватимемо списки чи імена людей, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому", – повідомила вона.

Представниця організації наголосила, що реєстрація військовополонених організацією дає їм змогу "відчувати себе захищеними принаймні від ризику зникнути безслідно". "Сім'ї, які шукають інформацію про зниклих безвісти родичів, можуть зв'язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155", - зазначила вона.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...