"Чесно кажучи": У Литві пояснили, з чим пов'язані затримки військової допомоги Україні від Заходу

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс заявив, що у затримках допомоги Україні винна моральна проблема. Зокрема, країни Заходу досі не наважились сказати, яка їхня мета щодо війни в Україні. Таку думку дипломат висловив в інтерв'ю "РБК-Україна" у відповідь на питання, чому відбуваються затримки та коливання у допомозі України, передають Патріоти України.

Журналістів цікавило, пов'язано це з технічними проблемами, або ж це – "сигнал відсутності реальної політичної волі та мотивації частини західної коаліції дати нам те, що нам потрібно".

"Чесно кажучи, я думаю, що винуватець проблеми, центр проблеми у тому, що Захід досі не наважився сказати, яка мета війни для Заходу в Україні", - сказав Габріелюс.

За його словами, Захід не може визначитись через імовірний страх перед Росією, або перед тим, що може статися у разі її реальної поразки у цій війні. Міністр наголосив, що підтримувати Україну треба не "стільки, скільки потрібно", а "до перемоги, чого б це не коштувало". "Визначивши мету, ви визначаєте засоби її досягнення. Якщо у вас немає мети, то ви не знатимете, що потрібно", – підсумував Габріелюс.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...