Честь і лідерство Сполученого Королівства в руках Кіра Стармера: П'ять ексміністрів оборони та Борис Джонсон наполягають на дозволі Україні бити по РФ британською далекобійною зброєю

Кіра Стармера закликають не чекати схвалення США

Відразу п’ять колишніх міністрів оборони Великої Британії та експрем’єр-міністр закликали чинного прем'єра Кіра Стармера надати Україні дозвіл використовувати ракети великої дальності Storm Shadow для ударів по Росії, навіть без підтримки США. Про це увечері в суботу, 14 вересня, повідомило видання The Sunday Times, передають Патріоти України.

Так, Грант Шеппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордаунт, Ліам Фокс і Борис Джонсон попередили Стармера, що будь-яка подальша затримка підбадьорить Володимира Путіна.

Воллес сказав, що якщо не вжити заходів зараз, Велика Британія буде "умиротворювати" Кремль, тоді як Вільямсон назвав це "невиконанням обов’язків", а Борис Джонсон додав: "Немає жодних підстав для зволікання".

Як повідомлялося, Стармер прилетів до Вашингтона для переговорів із президентом Джо Байденом у п’ятницю, щоб обговорити звернення президента Зеленського щодо дозволу на використання ракет британського виробництва.

Інсайдери британських журналістів кажуть, що переговори в Білому домі, які тривали 90 хвилин, були "дуже відкритими" щодо "вибору, який стоїть перед нами".

Але Байден і його команда дали зрозуміти, що вони хочуть почекати, поки Зеленський не представить свій "план перемоги".

Нагадаємо, The Guardian з посиланням на британських чиновників повідомило, що США і Велика Британія ухвалили рішення дозволити Україні використовувати їхню зброю для ударів по території Росії, але поки що не хочуть офіційно про це оголошувати.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....