Четверта російська революція, або "Долой царя!": Московський журналіст розповів, як відбуватиметься демонтаж режиму Путіна

Одна з головних умов демонтажу путінського режиму в Росії – загальноросійський порядок денний протестних рухів, котрі розгорнулись з давно небаченою силою у найбільшому уламку загиблого СРСР, зазначають Патріоти України.

"Якщо лідери протестів будуть в змозі сформулювати широкий російський порядок денний і звернуться до регіонів, то протест матиме шанс вийти на інший рівень", – заявив російський журналіст Ігор Яковенко.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він у те, що "Росія буде вільною", як це скандували учасники протесту в Москві 27 липня, журналіст зауважив. "Так, це не питання аналізу, знань тощо. Це питання віри. Віра має бути присутня. Якщо ти не припускаєш такої можливості, то тоді нічого рипатися – треба просто займатися приватним життям. Це цілком можливий сценарій, звичайно, вірю".

Він не став озвучувати конкретні терміни таких змін в країні. "Будь-яка дата, будь-який прогноз був би абсолютно безвідповідальним, бо Росія абсолютно непередбачувана країна. Вона весь час обманює очікування всіх. Всіх прогнозистів, всіх провісників. Передбачити можна лише випадково, що і бувало".

В контексті протестів 27 липня Яковенко звернув увагу на те, що, з одного боку, їх мета була чітко сформульована: "Допускай" – допуск на вибори в Мосміськдуму опозиційних кандидатів. Але з іншого боку, федеральний порядок денний, хоч і був присутній стихійно, не був чітко сформульований.

Журналіст переконаний: якщо на протестах в Москві почнуть говорити про проблеми регіонів, а в регіонах, зокрема, і про проблеми Москви, якщо на таких акціях звучатимуть вимоги "припинити війну з Україною, припинити геноцид сирійського народу", то "це буде федеральний порядок денний з демонтажу режиму". "На цей рівень треба виходити обов'язково", - підкреслив Яковенко.

Джерело: Обозреватель

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...