Четвертому рейху приготуватись: "Кожного окупанта чекає свій "нюрнберг", - міністр оборони України

Міністр оборони Андрій Таран переконаний, що колись в Україні знову запанує мир, а окупант понесе відповідальність за свою агресію. Про це очільник військового відомства заявив у своєму зверненні з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Таран назвав нацизм "найстрашнішою чумою минулого століття".

"Схиляємо голови у пошані перед усіма, хто, не шкодуючи себе, зупинив Другу світову війну та приніс мир і надію. Маємо пам’ятати кожного, хто боровся з нацизмом. Пам’ятати мирних жителів, у яких війна забирала життя, здоров’я, дах над головою, близьких і рідних, майбутнє. Пам’ятати, що жертвами Другої світової стало більше восьми мільйонів українців. Пам’ятати, що за шість років війни загинув кожен п’ятий наш співвітчизник. Пам’ятати і не забувати", – зазначив міністр.

Він також додав, що треба не забувати, і називати тих, хто розв’язав "одне з найбільших кровопролить 20-го століття".

"Тоталітарні режими ставили свої геополітичні інтереси вище прав і свобод людини, а нерішучість і слабкість міжнародної спільноти стимулювали тиранів до злочинів планетарного масштабу. Людство після Другої світової виносило уроки і вчилося розуміти, що проблеми, якими б складними вони не були, не можна вирішувати збройним шляхом, агресією та анексіями.Такого більше не повинно повторитися", – йдеться у звернені міністра.

Таран наголосив, що війна – це не вибір народу.

"Кривавий гросбух тієї війни — мільйони загиблих на полях битв, у концентраційних таборах, на примусових роботах. Біль і пам’ять про це повинні довіку жити в серцях нащадків. Злочин повинен бути покараний, а вбивця і кат — отримати по заслугах. Але ми повинні чітко розуміти, що війна — це не вибір народу, а результат свавілля тиранів. Іскри ненависті, викрешені окремими безумцями, не повинні розпалювати все нові і нові війни", - зазначив очільник Міноборони.

Він також висловив сподівання, що Росія також відповість за свою агресію проти України.

"Ніколи знову". Для нас, українців, це не просто символічні слова. Восьмий рік поспіль ми продовжуємо захищатися від російського агресора, який зазіхнув на нашу землю, знехтувавши правилами цивілізованого співжиття. Однак, ми віримо, що одного дня мир повернеться в Україну. Мир, як можливість самостійно вибирати свій цивілізаційний шлях. Мир — але жодним чином не капітуляція перед ворогом. Переконані: все стане на свої місця.

Українці повернуться до покинутих домівок, а окупант після свого "нюрнберга" не матиме іншого клопоту, окрім проблем власної території. Це станеться тоді, коли у найавантюрніших головах п’яно-хвацьке "можем повторить" поступиться примирливому, але твердому — "Ніколи знову", – зазначається у заяві міністра.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...