Четвертий міністр здоров'я Зеленського: Політолог назвав наступника Степанова

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на цей момент найбільш ймовірний претендент на крісло глави МОЗ, заявив політолог Андрій Золотарьов, зазначають Патріоти України.

За провал вакцинного кейса очільник МОЗ Максим Степанов заслуговує на відставку. Можливо, президенту варто було втрутитися ще у січні-лютому, коли стало ясно, що ситуація аварійна, заявив політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Те, що у Слуг народу сформувалося переконання про те, що Степанову час у відставку – це вже незаперечний факт. Заважає лише те, що Степанова підпирає, як стверджують злі язики, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. І поки така підпора працює, то, ймовірно, Степанов попрацює ще якийсь час, до глобального переформатування уряду", - розповів Золотарьов у коментарі Главреду.

За його словами, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на цей момент найбільш ймовірний претендент на крісло глави МОЗ.

"Що стосується можливого наступника, то зараз найбільш яскраво засвічена фігура Ляшка - на цей момент він найбільш ймовірний претендент на крісло глави МОЗ. Ляшко - протекція Офісу президента, оскільки саме там його взялися розкручувати як політичну фігуру. І Степанов це прекрасно розуміє, тому відносини між ними далеко не привітні. Але все ще може змінитися – якщо фігура Степанова була, умовно кажучи, фігурою компромісу різних груп впливу, то у Ляшка чимало недоброзичливців", - пояснив політолог.

Він вважає, що ще один можливий кандидат на посаду міністра – Михайло Радуцький. Його також називали серед претендентів, проте в його випадку існує конфлікт інтересів, бо він занадто афілійований з медичним бізнесом.


"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...