Четвертий рейх докотився до гітлерівського "Пушки вместо масла": У 2022 році РФ витратить на армію більше, ніж на економіку

Недоімперія відчайдушно намагається не сильно відставати від США та Китаю. Однак душити економіку - торувати шлях до повного краху.

У проєкті бюджету Росії на 2022 рік 15% усіх коштів передбачені на військову сферу. Таким чином у Кремлі повернулися до того, що витрати на армію перевищують виділені кошти на економіку, повідомляють Патріоти України з посиланням на російський РБК.

Зміни в бюджеті передбачені на наступні три роки. Різниця між виділеними коштами на армію та економіку не надто суттєва, але дає можливість побачити пріоритети Москви.


Скільки Росія витратить на армію

У 2022 році Росія витратить на озброєння та військових понад 3,5 трильйона рублів, що на декілька мільярдів більше, ніж економіку. Однак найбільше коштів Кремль виділить на соціальну політику – 5,8 трильйона рублів.

Економіка та армія Росії
Як змінювались бюджет на економіку (синя лінія) та на армію (зелена лінія) в Росії / Мінфін Росії

Витрати на армію в Росії зростають з 2014 року – від початку агресії проти України. Щороку військова сфера для Кремля була пріоритетнішою. ніж економіка. Однак у 2020 та в 2021 роках у Росії вирішили все ж таки вкладати кошти в економічну сферу через пандемію коронавірусу і спричинену нею кризу.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...