Четвертий рейх в усій "братній" красі: Підтримка війни проти України в Росії зросла ще більше

Не упирь Путін один винен у трагедії України, смертях її дітей, жінок, старих та захисників. Відповідальність зі своїм фюрером поділяють всі, хто його підтримує на росії

Серед росіян продовжує зростати підтримка війни Росії проти України, а протестний потенціал знижується, заявляють російські соціологи.

Про це свідчить Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) за даними опитування на 17 березня

Рішення про проведення "спеціальної військової операції" Росії в Україні радше підтримують 74% громадян Росії. Порівняно з 25 лютого частка тих, хто підтримує, зросла на 9 п.п.

Швидше не підтримують операцію 17% (на 8 п.п. менше, ніж 25 лютого).

Ще 9% важко ввідповісти.

Уявлення про цілі "спецоперації" у росіян не змінюється останні два тижні.

46% опитаних вірять, що мета – захистити Росію, роззброїти Україну та не дати розмістити військові бази НАТО на її території.

19% вважають, що мета Путіна – змінити політичний курс України, "очистити від нацистів".

17% респондентів декларують, що метою війни є захист населення Донбасу.

5% опитаних назвали метою Путіна окупацію України та приєднання її до Росії.

При цьому 61% росіян вірять, що уряд РФ зможе знизити негативні наслідки санкцій, а 24% вважають, що не зможе, ще 15% не змогли відповісти.

Взяти участь у масових акціях протесту готові 10% опитаних, а 85% не мають наміру робити це. У січні поточного року про готовність до участі в акціях протесту повідомляли 17% опитаних.

Допускають, що нині у їхньому населеному пункті можливі масові акції протесту, 18% росіян, 75% вважають, що масові акції протесту малоймовірні.

Від УП: ВЦВГД не наводить подробиці опитування і не надає інфографіку за його результатами.

18 березня "Радіо Свобода" повідомило, що, за даними двох опитувань групи незалежних російських соціологів, 71% росіян підтримують війну з Україною.

Російська влада придушує акції протесту та затримує тих, хто наважується висловити незгоду з війною, яку Росія почала в Україну.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...