Члени НАТО зривають терміни постачання ППО: Що відбувається і коли Україна отримає обіцяні Patriot

За словами обізнаних джерел, деякі союзники України по НАТО не виконують обіцянок щодо прискорення постачання систем ППО та іншої військової техніки для протистояння російській агресії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Видання з посиланням на анонімні джерела зазначає, що декілька союзників з Північноатлантичного альянсу досі не виконали зобов'язання, які вони підтвердили на саміті НАТО у Вашингтоні минулого місяця. Зокрема йдеться про обіцянки надіслати щонайменше п'ять додаткових систем ППО великої дальності.

Президент України Володимир Зеленський посилив заклики до західних партнерів про термінову військову допомогу після початку наступу ЗСУ у Курській області РФ.

"На війні канікул не буває. Необхідні рішення, а також своєчасна логістика для оголошених пакетів допомоги. Я особливо звертаюся до Сполучених Штатів, Великої Британії та Франції", – заявив Зеленський у своєму зверненні до нації у неділю, 18 серпня.

Зобов'язання НАТО щодо засобів протиповітряної оборони були центральною темою липневого саміту альянсу. Зокрема, президент США Джо Байден назвав рішення про надання Україні додаткових систем ППО різної дальності "історичним даром".

США, Німеччина та Румунія пообіцяли відправити по одній системі Patriot, четверта установка була зібрана зусиллями декількох країн. Італія пообіцяла відправити систему SAMP-T "земля-повітря". Інші союзники також зобов'язалися найближчим часом передати Україні різне озброєння та боєприпаси.

За словами джерел, багато обіцянок країн-членів НАТО навряд чи буде виконано до осені, коли Росія, як очікується, скористається вразливістю української системи ППО та посилить бомбардування критично важливої інфраструктури України.

Видання наголошує, що Україна опиниться під додатковим тиском з наближенням третьої зими від початку повномасштабної війни. Влада вже попереджає, що зима буде складною, адже країні не вдасться уникнути відключень електроенергії для населення на тлі руйнувань об'єктів енергосистеми.

"Старіючий російський лідер ставав дедалі більш відлюдькуватим": Курська операція серйозно вдарила по Путіну, він відчайдушно шукає визнання, - The Times

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:00

Як пише The Times, є одна вірна ознака того, що російський диктатор Володимир Путін відчайдушно шукає визнання: він "спонтанно" виходить назустріч натовпу прихильників. Саме це сталося 20 серпня під час першої поїздки російського лідера за межі Москви ...

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...