"Чого Різдво прийшло, а Путін ніяк не нападає?" - екснардеп від "Свободи" Сиротюк

"Чого Різдво прийшло, а Путін ніяк не нападає:)? Максимальної концентрації ударного угруповання військ на кордоні з Україною не достатньо, щоб реалізувати справжній військово-політичний замисел Путіна", - пише екснардеп Юрій Сиротюк на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якого ж з факторів не вистачає Путіну. Передусім, Москва у своїй пропаганді та прикритті військової агресії «ніколи не нападає». Вона «звільняє», приходить на допомогу «братнім народам», «одновірцям», «гнаним і голодним», «забезпечує виконання угод».
Очевидно, для виконання свого плану Путін опиратиметься на всю п’яту колону, представники якої, на жаль, інкорпоровані як у владу, так і в опозицію, зберігають достатні позиції у спецслужбах і силових структурах.
Непотрібно забувати і про офіційну незамасковану і неприховану п‘яту колону у вигоді РПЦ, що залегендовано діє під вивіскою УПЦ МП, «рускогаварящіє насєлєніє» і російську етнічну меншину (представників якої у владі і спецслужбах досі критично багато).
Тому Путіну потрібно, щоб спрацював один із факторів всередині України для прикриття своєї спецоперації.
Сценарій 1. План «Путін пріді».
Цей сценарій у вигляді руской вєсни ми вже бачили у 2014 році. Однак для легітимізації заклику про окупацію потрібне рішення Президента, Верховної Ради чи хоча б більшості в якійсь з регіональних влад.
А після 2014 року Путін сам відрізав собі можливість перемагати електорально і формувати легітимну проросійську владу. Тому цей сценарій можливий, але малорезультативний, для прикриття інших реальних дій та хіба у вигляді воплів ідіота Ківи.
Сценарій два. Дестабілізація.
Бунт черні. Війна всіх проти всіх. Максимальна гризня серед еліт і всередині влади. Усе це максимально сприятиме реалізації плану Путіна. І робитиметься це не лише руками явно проросійських сил. Тут п’ята колона проявить себе в найнесподіваніших місцях.
Сценарій третій. Базовий. Угоди.
Закріплення і реалізація Мінських угод був і залишається, на мою думку, ключовою стратегією поглинання України Росією. А Росія вміє працювати з угодами. Пригадайте хоча б так званні «Переяславські угоди» між Московським князівством і Військом Запорізьким. Такі ж, до речі, гібридні як і Мінські. Тоді здавалося б безневинну одноразову угоду про військову співпрацю Росія шляхом однобокого трактування, постійного переписування (реалізацій формул Штанмайєра і кластерних угод), зрештою брутальною фальсифікацією первісного тексту, - використала їх як легітимний спосіб згортання української державності, позбавлення суб’єктності і знищення ідентичності.
Тому Росія так смертельною хваткою вчепилася в нікчемний, з точки зору міжнародного права, документ, ухвалений під примусом і тиском, ніколи не ратифікований і таким чином не набравшим сили - Мінські угоди.
І мета не реалізувати цей документ, а заставити Україну відмовитися від суверенітету (спочатку частини - як було і в Переяславських), втратити міжнародну суб’єктивність, закріпити це в Конституції.
А потім жорстко, навіть в силовий спосіб, вимагати виконання ухваленого.
Тому Саме Мінські угоди і їх розвиток в будь-якій формі є головним і невід’ємним інструментом легітимізації агресії Путіна.
Варто лише легалізувати ці папірці - як Росія отримає головний козир і неодмінно ним скористається. А Захід традиційно вмиє руки ,сказавши, що ми самі це написали, підписали і ратифікували.
Тому, щоб позбавити Росію цього головного козира легітимної агресії, варто діяти приміром як Японія.
Після закінчення Другої світової війни Японія так і не підписала з Росією остаточного мирного договору (попри наявність дипвідносин і міждержавних угод) до повернення незаконно анексованих Північних територій: островів Хабомай, Кунашир, Ітируп та Шикотан.
І нічого, існують. І навіть процвітають.
Тому жодні угоди з Росією, які не передбачають повернення Криму і частини окупованого Донбасу, не можливі. Тим паче, неприйнятно у міждержавних угодах піднімати питання виключного суверенітету національної влади (мови, тер-адмін устрою, міжнародних зносин).
Знявши цю головну загрозу, варто не забувати і про інші сценарії. Така нахабна діяльність п’ятої колони в умовах війни і ставлення до неї влади є неприйнятними… А тоді орда хай гуляє на кордонах скільки завгодно. Вона завжди там гуляла…".

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...