Чого варті ті угоди: Окупанти б'ють по Україні ракетами, які вона передала Росії за Будапештським меморандумом, - Арестович

Окупанти б'ють по Україні ракетами, які вона передала Росії за Будапештським меморандумом, – Арестович

Росія завдає ударів по Україні ракетами, які Київ передав Москві у рамках Будапештського меморандуму. Ці боєприпаси мають дальність до трьох тисяч кілометрів, тому військові країни-агресора можуть здійснювати запускати навіть зі своєї території. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

Чиновника запитали, чи не рано зараз повертатися до Києва, адже це може бути небезпечно через постійні обстріли.

"Іронія полягає в тому, до речі, що по нам б'ють тими ракетами, які ми передали за Будапештським меморандумом РФ. Основні ракети, які зараз летять, – це крилаті ракети авіаційного базування, які запускаються зі стратегічних бомбардувальників, не заходячи в простір. У них дальність до трьох тисяч кілометрів – дві з половиною, три", – розповів Арестович.

З цієї причини, зазначив радник, російській армії все одно, звідки здійснювати атаки, – "хоч від Північного полярного кола". "І в цьому сенсі безпечних місць не існує", – резюмував чиновник.

Про що мова?

Документ, про який говорить Арестович, – це Будапештський меморандум. Міжнародна угода між Україною, США, Росією та Великою Британією 1994 року, за якою наша держава зобов'язувалася позбавитися свого ядерного статусу.

З його ухваленням Україна, де на той момент було розміщено третій за величиною ядерний потенціал серед усіх держав світу, взяла на себе зобов'язання стати без'ядерною державою. Усі боєголовки були або знищені, або передані Росії.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...