"Чоловік обожнював сина і пішов разом із ним": Матір загиблого в Харкові 5-місячного малюка розповіла деталі трагедії (відео)

Харків'янка Олександра Коростельова в один день втратила чоловіка й 5-місячного сина, які разом із нею потрапили під російський обстріл 26 травня. Жінка показала, де поховані її рідні люди, і закликала жителів міста поки що не повертатися додому – адже там небезпечно. Деталями своєї трагедії українка поділилася в інтерв'ю "Суспільне Харків", передають Патріоти України.

Сама Коростельова отримала лише дрібні травми й осколок у стегно, який не можна видалити. "Він залишиться зі мною", – сказала харків'янка. Жінка та її сім'я близько двох місяців жили в інших, більш безпечних областях, щоб не наражати дитину на ризик. Коли Коростельовій запропонували роботу в Харкові (в салоні краси), сім'я вирішила повернутися до рідного міста.

"Насамперед думали, що нас це не торкнеться, що в нас є маленький ангел-охоронець і ми житимемо, наживатимемо й людям допомагатимемо", – розповіла українка.

26 травня чоловік Олександри Микола з 5-місячним Мишком приїхали до неї на роботу, щоб забрати додому. "Він ще запитав у мене: сама доїдеш чи забрати? А я кажу: я в футболці й легкій кофті, я в принципі можу померзнути, нічого страшного. Але він одразу сказав: ні-ні, все, їду, їду, Мишка беру і їду", – згадала той день мешканка Харкова.

Обстріл із російських "Піонів" застав їх усередині салону. Одна з ракет влучила в цю будівлю. Вона частково зруйнувала другий поверх, а сім'я, яка перебувала на першому, вирішила перебігти в інше місце. Але на вулиці їх чекав другий удар.

"Ми бігти почали. І все, бах, цей хлопок! Я встаю, повертаюсь, а він лежить... Я думала, це не він – просто чорний весь. Підходжу, а в нього кров булькає в роті..." – розповіла про побачене жінка.

Вона почала перевертати чоловіка на бік, думаючи, що так він не захлинеться кров'ю. І шукати сина, та його ніде не було.

Чоловік загинув на місці, а дитину рятувальна команда знайшла через чотири години. Маленький хлопчик, який був на руках у батька, через ударну хвилю відлетів на десяток метрів і впав на козирок одного з торгівельних закладів.

"Він у мене розумником був. Його всі дітки любили. Він усім допомагав", – розповіла Коростельова про чоловіка. Микола, за її словами, душі не чув у своїй дитині: "Він його шалено любив. Він і помер із ним. Він забрав його, тому що так його любив".

Жінка впевнена, що людям ще рано повертатися до Харкова. "Потрібно хрест ставити, що сюди не можна їхати. Летить і летить же!" – сказала вона. Гроші, які їй переказували люди, українка поки що витрачає на допомогу ЗСУ. Вона планує поїхати в інший регіон до своєї мами та старшого сина.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...