Чому для РФ такий важливий Сєвєродонецьк: Військовий експерт пояснив стратегію російського командування

РФ хоче захопити Сєвєродонецьк задля втілення своєї чергової пропагандистської мети. Про це розповів експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь в ефірі марафону “FreeДОМ”, передають Патріоти України.

"Якщо ми знов пригадаємо, яка мета цієї війни з боку Росії - це повне знищення української держави. Вони 24 лютого заявили про те, що їм декілька годин потрібно для того, щоби захопити Київ. Згадайте перші пропагандистські повідомлення: "Відбувається миттєве звільнення Донбасу". За три місяці їм вдалося небагато. Наразі вони хочуть заявити про деакупацію так званої "ЛНР", тому що це буде мати потужний пропагандистський ефект", - зазначив Самусь.

Він додав,що у разі успіху, РФ розповсюджувала таку пропаганду і на Захід, і у власному просторі, а також тиснули психологічно на українців.

"Але якщо пригадати наміри Путіна, то Сєвєродонецьк тут не грає ніякої ролі - ні тактичної, ні стратегічної. Це просто відпрацювання політичного замовлення, а не воєнного", - додав експерт. За його словами, росіяни несуть величезні втрати саме через те, що їхнім генералам поставлено політичне завдання - захопити дану територію, тому що потрібно заявити про стовідсотковий контроль над "ЛНР".

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...