Чому Ердоган заступився за РФ після ракетного інциденту в Польщі: Огризко пояснив поведінку лідера Туреччини

Після ракетного інциденту в Польщі президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що поважає заяви Росії про непричетність до цієї події. За словами ексміністра закордонних справ України Володимира Огризка, така поведінка турецького лідера може свідчити про його наміри дотриматись певного балансу в ситуації, що склалася, передають Патріоти України.

Також Огризко наголосив, що в заяві Ердогана нічого нового немає, і він продовжує грати у свою гру. За словами Огризка, президент Туреччини намагається робити все для того, щоб бути посередині і отримувати від цієї посередницької ролі бонуси як із російської, так і із західної сторони.

"Тому, думаю, йому зараз зовсім не складно заявити, що це не Росія, що насправді тут російського сліду немає. Для того, щоб, зокрема, продемонструвати свою рівновіддаленість і миротворчість. Але це не дивно. Він робить еківоки то в український, то в російський бік тоді, коли йому це вигідно", – пояснив Огризко.

Крім того, ексміністр закордонних справ України впевнений, що через певні обставини Ердогану вигідно зробити саме такий хід. "Це ще раз свідчить про те, що особливої чесності там не проглядається. Все підпорядковано його особистим інтересам, але не тому, що відповідає дійсності", – сказав ексміністр.

Джерело: Обозреватель

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...