Чому Ізраїль не здійснив наземну операцію в Газі та як це вплине на допомогу Україні - пояснення експерта

Близький Схід “палає” понад два тижні, втягуючи у протистояння різні країни. За оцінками експертів, цей конфлікт буде доволі тривалим. Однак це не зменшить уваги до війни в Україні, а у Сполучених Штатів вистачить ресурсів для надання допомоги. Про це розповів директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ефірі ТСН, передають Патріоти України.

“Наземну операцію поставив на паузу, найімовірніше, тиск Сполучених Штатів Америки. Але, крім цього, це питання заручників, полонених. Оскільки ми знаємо, що щонайменше відбуваються переговори навколо частини цих заручників, то на Ізраїль цей тиск доволі серйозний”, — сказав експерт.

“Ізраїльські оцінки, виходячи зі стратегічних цілей, які були заявлені, тобто знищення всієї інфраструктури, політичного керівництва і управління ХАМАСу в Секторі Гази, говорять про те, що конфлікт буде тривалим”, — зауважив Семиволос. Питання лише в тому, яким чином це зробити, і відповідь наразі не сформована, зазначив він.

“Частина зброї перебуває на складах Сполучених Штатів в Ізраїлі. Раніше Ізраїль давав добро на те, що частина цих боєприпасів буде передана Україні. Станом на зараз ця зброя, яка перебуває на території Ізраїлю, буде використовуватися безпосередньо Ізраїлем”, — розповів експерт.

“Щодо зменшення уваги до України, я можу процитувати Байдена словами про те, що Сполучені Штати — велика країна, і у неї вистачить ресурсів для того, щоб забезпечити безпеку і України, і Ізраїлю”, — резюмував Семиволос.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...