Чому Лукашенко не наважується відкрито вступити у війну: Експерт назвав головні фактори

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко буде намагатися до останнього пручатися і не вступати у війну, тому що для нього участь Білорусі у цій війн є абсолютно невигідною. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів політконсультант Дмитро Васильєв, передають Патріоти України.

"Так, Білорусь бере участь у цій війні своєю територією, логістикою, допомогою в наданні озброєння Росії, ремонтом техніки, а також у наданні гуманітарної і медичної допомоги Росії. Тобто фактично Білорусь виступає на стороні агресора. Але для Лукашенка віддати наказ своїм Збройним силам вступати у війну, це, фактично, з одного боку – втратити Збройні сили, на які він може покладатися для того, щоб вберегти себе від білоруського народу, а з іншого боку – уберегти себе від Росії. Тому що тоді армія Білорусі буде підпорядкована Росії, ми бачимо, що Російська Федерація знущається над своїми Збройними силами, над своїми мобілізованими, контрактниками, пускаючи їх на смерть. Те ж саме буде відбуватися і з армією Білорусі, тобто вона дуже швидко зникне", - пояснив Васильєв.

За словами Васильєва, для Лукашенка це неприйнятний сценарій. Оскільки на думку експертів, якщо Білорусь буде активно вступати у війну проти України, це може збурити білорусів і можуть розпочатися нові протести.

"Олександр Лукашенко цього не хоче, тому я думаю, що він до останнього буде пручатися, і як дуже досвідчений політик, зможе не дозволити білоруським Збройним силам не вступати у цю війну", - резюмував політконсультант Дмитро Васильєв.

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...