Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуде військова допомога з боку США, передають Патріоти Україниз посиланням на The New York Times.

За Часовим Яром знаходиться багато великих міст Донбасу, які відіграють не лише важливу роль у всій оборонній лінії ЗСУ, а й там мешкає багато українців, а також там є заводи, які можуть працювати на оборонну промисловість України.

Якщо окупантам вдасться захопити Часів Яр, то одразу кілька великих міст України будуть у зоні досяжності ворожої артилерії. За два роки війни всі чудово побачили, як ЗС РФ ведуть війну проти України, просто стираючи те чи інше місто з землі.

Читайте також: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата: на фронті серйозні загрози

За кілька кілометрів від Часового Яру знаходиться велике місто Костянтинівка. Це один із головних логістичних маршрутів ЗСУ. Противник зможе взяти під вогневий контроль саме місто та всі маршрути до нього.

Український військовий експерт Грабський заявив, що залізниця у Костянтинівці відіграє ключову роль для ЗСУ на Донбасі. Цього року Кремль вже завдав ракетних ударів по вокзалу, проте залізнична лінія функціонує.

Експерти впевнені, що так просто Годинник Яр не буде зданий і бої за нього будуть довгими та виснажливими.

Російські добровольці звернулись до окупантів, які наступають на Харківщині (відео)

неділя, 12 травень 2024, 15:19

Російські добровольці "Сибірського батальйону" та легіону "Свобода Росії" звернулися до військових російської армії, які беруть участь у нових боях на Харківщині, і закликали їх переходити на їхній бік або здаватися у полон, щоб зберегти своє життя і н...

Пообіцяв відібрати будинок у "безчесного" Байдена: Трамп зробив чергову гучну заяву

неділя, 12 травень 2024, 14:29

Скандальний політик, колишній президент США Дональд Трамп стверджує, що зможе закінчити війну в Україні ще до того, як увійде до дверей свого "президентського" кабінету в разі перемоги на осінніх виборах, передають Патріоти України. Як відомо, політик ...