Чому Путін воює в Україні і до чого тут Сі Цзіньпін: Сенатор США приголомшив заявою

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Володимир Путін воює в Україні за корисні копалини для Китаю на 10-12 трлн доларів. Таку думку американський політик озвучив у коментарі телеканалу CBS News, передають Патріоти України.

"Вони (росіяни - ред.) сидять на 10-12 трильйонах доларів критично важливих корисних копалин в Україні. Вони могли б бути найбагатшою країною в усій Європі. І цими активами Путін хоче поділитися з Китаєм. Якщо ми зараз допоможемо Україні, вони можуть стати найкращим бізнес-партнером. Ми колись мріяли про те, що 10-12 трильйонів доларів критично важливих мінеральних активів можуть бути використані Україною і Заходом, а не віддані Китаю – це дуже велика справа", - сказав Грем.

Сенатор закликав свою країну допомогти виграти Україні війну. "Давайте знайдемо рішення цієї війни. Вони (Кремль з союзниками.-ред.) пррсуваються на золоту жилу, щоб дати Путіну 10 чи 12 трильйонів доларів критично важливих корисних копалин, якими він поділиться з Китаєм", - додав американський політик.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...