Чому Путіну невигідно просто "прибрати" Лукашенка: Білоруський опозиціонер пояснив нюанс

Президент Росії Володимир Путін хотів би прибрати самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка, проте він боїться робити це відкрито. Йому більш вигідно, аби це виглядало як переворот всередині країни, влаштований силовиками та політиками, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" висловив білоруський опозиціонер Анатолій Лебедько. На його думку, відкрита заміна Кремлем влади в Білорусі може означати для Росії відкриття нового фронту.

"Чи готовий до цього Путін, сказати складно. Для нього, звичайно, краще знайти інші шляхи. Наприклад, щоб оточення Лукашенка просто скрутило йому голову. Тоді формально згідно зі змінами, які Лукашенко вніс до конституції у лютому, влада переходить до колективного радбезу. А там уже є проросійські люди, силовики, генерали, через яких можна було б впливати", – зазначив опозиціонер.

Лебедько вважає, що Москва хотіла б бачити на посту президента РБ повністю залежну від Росії людини, яка б виконувала усі накази Кремля.

"Але це не так просто вирішити, бо ситуація може перетворитися на білоруський фронт. Люди можуть вийти на вулицю, і ситуація стане неконтрольованою", – пояснив він.

За словами опозиціонера, президент РБ усвідомлює цю загрозу, тому намагається стежити за своїм оточенням"Лукашенко, хоч і хворий на владу, але не дурень. Я думаю, що останнім часом він перетрусив силові структури і видалив відверто проросійських", – підсумував Лебедько.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...