Чому ракети "Калібр" важко збити: У Повітряних силах вказали на ключовий нюанс

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що українським воїнам складно збивати російські ракети "Калібр", які окупанти запускають із підводних човнів. Ключовою причиною є те, що ці ракети зазвичай летять на низькій висоті, передають Патріоти України.

У коментарі виданню "24 канал" у неділю, 6 серпня, Ігнат зазначив, що "Калібр" може низько летіти. Цей фактор ускладнює як виявлення ракети засобами радіолокації, так і її збиття. Також він заявив, що підводний човен завдає ударів несподівано, оскільки невідомо, де саме він знаходиться.

"Відповідно мало часу на реагування, якщо він знаходиться недалеко від потенційного місця цілі", – наголосив представник Повітряних сил.

Крім того, за словами Ігната, є складнощі зі збитками ракет Х-22. Щодо російських ракет "Онікс", то їх практично неможливо збивати будь-якими засобами ППО через те, що вони летять дуже низько – 10-15 метрів над рівнем води.

Раніше Ігнат розповів, що окупаційні війська Росії останнім часом стали частіше піднімати в повітря винищувачі МіГ-31К для того, щоб тримати українців у напрузі. Ці літаки є носіями гіперзвукових ракет "Кинжал", які ЗСУ поки що не можуть збивати. Крім того, у такий спосіб армія РФ проводить тренування для пілотів.

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...

"По суті, лише на фронті починаєш розуміти...": Український коментатор, який пішов на фронт, зробив відверте зізнання

субота, 28 вересень 2024, 12:58

Відомий український коментатор і телеведучий Роберто Моралес зізнався, що тільки коли потрапив на "нуль", зрозумів, що таке насправді війна. Журналіст уже майже 10 років пов'язаний із Збройними силами України, служив у зоні АТО та вперше потрапив у зон...