Чому РФ атакує історичні центри українських міст: Мусієнко назвав справжню мету ударів по Львову та Києву

Цілями російських терористів останнім часом стають об'єкти енергетики, райони цивільної забудови та об'єкти оборонної індустрії. Так Росія здійснює психологічний тиск і демонструє силу. Військовий експерт Олександр Мусієнко сказав про це у коментарі "Фокусу", передають Патріоти України.

Він не думає, що ціллю ворожого обстрілу у Львові був залізничний вокзал. За його словами, метою агресора було фактично долетіти максимально близько до центру Львова, щоб "продемонструвати картинку сили".

Олександр Мусієнко також проаналізував комбіновану ворожу атаку на Київ 2 вересня. Він підкреслив, що тоді Росія теж намагалася пробитися ракетами ближче до центру столиці, до урядового кварталу. За його оцінкою, країна-агресорка хоче руйнуваннями показати, на що вона здатна і як може обходити українську ППО.

Мусієнко зазначив, що цілями армії РФ останнім часом стають об'єкти енергетики, райони цивільної забудови та об'єкти оборонної індустрії. І тут, зокрема, йдеться про ефективність українських дронів.

Аналітик повідомив, що під час обстрілу Львова "Кинджал" прилетів "не зовсім точно", не влучивши у свою ціль. Однак загалом він проблем із точністю, на відміну від старіших зразків російських ракет, не має.

Мусієнко підтвердив, що ЗС РФ зацікавлені в якомога більшій кількості жертв. Свої ракетні удари в Росії сприймають не тільки через призму практичних наслідків, але й через призму психологічного терору. За словами експерта, мета ворога — деморалізувати українців і послабити опір.

"Для них навпаки: чим більше жертв серед цивільних, тим краще", — підкреслив аналітик.

"МЗС системно втрачало суб'єктність і міністр Кулеба на це погоджувався", - Іванна Климпуш-Цинцадзе

четвер, 5 вересень 2024, 20:02

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи звільнення очільника МЗС Дмитра Кулеби, заявила, що міністр погоджувався на втрату суб'єктності МЗС, передають Патріоти України. Климпуш-Цинцадзе за...

Путін запрошував, але...: Президент Сербії відмовився їхати на саміт до РФ

четвер, 5 вересень 2024, 19:14

Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що не братиме участі у саміті БРІКС в Росії наступного місяця, хоча й отримав запрошення від російського диктатора Володимира Путіна. Про це у четвер, 5 вересня, повідомило "Радіо Свобода", передають Патріоти...