Чому Росія влаштувала велику перерву між ракетними обстрілами України - пояснення від експерта

На велику перерву між обстрілами України з боку Росії вплинуло кілька факторів, розповів військовий експерт та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін. Так, Левін звернув увагу на те, що за кілька днів в Україні похолоднішає: температура опуститься до -7 і мороз триматиметься кілька днів, передають Патріоти України.

"Тобто якщо є вибір між тим, бити по енергетичній інфраструктурі, коли тепліше чи коли холодніше, то логіка вказує, що треба обрати другий варіант", – пояснив експерт.

Він також розповів, що російські окупанти завдають ударів по заздалегідь обраних цілях, проте точно невідомо, як створюються такі "банки цілей".

"Є певна інформація, що у росіян з цим великі проблеми, тому, можливо, вони намагаються дізнатися, що Україна відремонтувала та куди підтягнула генератори тощо. Вони збирають ці дані, щоб завдати ефективнішого удару", – пояснив Левін.

Він звернув увагу на те, що для Росії це важливо, адже вона має обмежену кількість ракет. Тому росіяни завдають ударів, коли накопичують певну їхню кількість. Тож якщо є обмеження для армії РФ, наприклад, атакувати раз на два тижні, то там ретельніше збирають дані про цілі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...