Чому росіяни змогли швидко подолати відстань у 5-6 км на захід від Авдіївки: Генерал Романенко назвав причину

Нестача фортифікаційних споруд призвела до того, що російська окупаційна армія змогла швидко подолати відстань у 5-6 кілометрів на захід від Авдіївки. На сьогодні Силами оборони у складних умовах створюються нові рубежі. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Я не прихильник крайніх оцінок – про те, що все гаразд із оборонними рубежами чи зовсім погано. На мою думку, обидві ці оцінки не відповідають дійсності", – зауважив він.

"На захід від Авдіївки, за кілька кілометрів від неї, зниження місцевості. Істотних рубежів там не було. На дальності 5-6 кілометрів від цього населеного пункту не було за що зачепитися, тому росіяни пройшли цю відстань на одному наступальному імпульсі", – пояснив він.

Генерал звернув увагу, що російська окупаційна армія створює фортифікації, використовуючи спеціалізацію. Так, для створення другої лінії оборони було залучено цивільних осіб, а створенням першої лінії займалися окремі підрозділи, які не брали участі у бойових діях.

"У нас інша ситуація. На Авдіївському напрямку, де наші війська відійшли, вони зараз і копають, і обороняються. І, звісно, це набагато складніше", – констатував Романенко.

"У плані стабілізації ситуації оборонні рубежі відіграють принципову роль, тож на них і зосереджено увагу. Навздогін організується і проводиться відповідна робота, звичайно, не в тій мірі, яка б нас задовольнила. Але й сказати, що все зовсім погано, я також не можу", – підсумував він.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...