Чому російські окупанти перейдуть до плану війни на виснаження, - експерт

Російські окупанти розуміють, що війна проти України була спланована ними з помилкою, яка дуже скоро призведе до катастрофи з втратою боєздатності. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов у коментарі порталу "Новий час", передають Патріоти України.

"Росіяни явно переходять до плану війни на виснаження і будуть намагатися розтягувати цю мобілізацію в часі. Хоча відсутній головний фактор - у Росії немає часу. Мобілізація, особливо прихована, буде йти дуже повільно (якщо, звичайно, вони не будуть влаштовувати облави в окремих районах РФ). До того ж, доведеться знімати техніку вже не з пунктів постійної дислокації, де її фактично не залишилося, а з місць зберігання, де вона знаходиться в дуже поганому технічному стані. І це буде радянська, не модернізована техніка", ‒ говорить експерт.

На його думку, у окупантів зараз спостерігається деградація, по-перше, з точки зору якості мобілізаційного ресурсу - тому що тих солдатів/офіцерів, у яких є бойовий досвід, вже в основному використовували, і, по-друге, в технічному плані — тому що їм доводиться повертатися до техніки часів СРСР.

"А це все ще треба поєднати, сформувати, навчити або оновити навички — це займе не менше двох-трьох місяців, і тільки потім вони зможуть перекидати їх в Україну для того, щоб кидати в бій", ‒ підсумував Жданов.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...