Чому "Слуга народу" набере менше голосів, ніж очікується: Соціолог дала пояснення

Цілком ймовірно, що "Слуга народу" набере менше голосів, аніж прогнозують соціологічні служби. По-перше, їх прихильники, здебільшого, молодь, яка роз’їдеться, по-друге - спрацює фактор абсолютної перемоги. Таку думку висловила директор фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляють Патріоти України.

На думку соціолога, якщо на президентських виборах люди, які хотіли, щоб їхня партія перемогла, йшли й активно змінювали місце голосування, то наразі цього не спостерігається.

Напередодні президентських виборів побутувала думка, що виборці "Слуги народу" молоді й безтурботні, тому не забажають "заморочуватись" і витрачати час на зміну місця голосування. Натомість, вони з ентузіазмом відкріплялись: ми всі пам’ятаємо черги до Держреєстру виборців.

Зараз молодь може подивитись на рейтинги і вирішити – обрана партія перемагає з таким великим відривом, навіщо мені їхати і міняти місце голосування. Не буду цього робити: вони й без мене чималою кількістю заходять в Раду. Тому ми й не бачимо ажіотажу із бажаючих змінити місце голосування, – додає Ірина Бекешкіна.

Загалом, на явку впливатиме здебільшого фактор відпусток. Адже люди з ентузіазмом ставляться до політичних сил, котрих бажають підтримати. Є реальна конкуренція. На думку соціолога, на цих виборах явка буде в межах 50-60%.

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...