Чому США не дають Україні всю необхідну зброю для перемоги над РФ, - американський генерал

Відставний генерал та екс-головнокомандувач Сил НАТО в Європі Філіп Брідлав в інтерв'ю заявив, що поставки зброї із США до України недостатні, передають Патріоти України.

«Я згоден з тим, що постачання зброї з боку США повільне. Ми обіцяли надати Україні все, що їй потрібне, але ми цього не робимо. Є дуже багато ідей та гіпотез, у чому мотиви такої нашої поведінки, я не знаю, які з них є вірними, але ми бачимо, що бачимо, — поставки недостатні», — констатував Брідлав.

Американський генерал у відставці зазначив, що західний світ стурбований зростанням та розвитком війни в Україні і «він відчайдушно хоче зупинити конфлікт санкціями, а не зброєю».

«Можливо, це та важлива причина, через яку США, зокрема, досі не дають Україні те, що їй потрібно, щоб виграти війну та викинути російські війська за межі країни. Це поки що єдине, що для мене пояснює, чому ми досі не постачаємо зброю в Україну належним чином, а робимо це нескінченно розтягуючи процес», — припустив він.

Екс-головнокомандувач Сил НАТО в Європі додав, що російський диктатор Володимир Путін часто говорить про застосування ядерної зброї та Третю світову війну, оскільки наземні військові кампанії російської армії не досягають цілей.

«Я думаю, це серйозний фактор, який стримує країни Заходу від більшої допомоги Україні, але він не повинен зв'язувати нам руки, ми не повинні втрачати ініціативу», - вважає Брідлав.

Раніше американський ветеран бойових дій, радник головнокомандувача ЗСУ Ден Райс заявив, що армії РФ стає дедалі складніше вести війну через ефективне використання ЗСУ західної зброї.

Наприкінці липня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі сказав, що США та їхні союзники передадуть Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню. За його словами, США вже навчили 200 українських військових роботі з HIMARS, і багато інших зараз проходять навчання.

Джерело: НВ

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...