Чому Україні не дають ракети дальністю до 800 км: Арестович заявив про дипломатичний шпагат Заходу

Захід не надає Україні ракети дальністю до 800 км, бо опинився на дипломатичному шпагаті: з одного боку, НАТО прагне, аби війна в Україні не поширювалася на країни ЄС, а з іншого –- не хоче, щоб бойові дії перенеслися вглиб Росії, передають Патріоти України.

Таку думку радник Офісу президента Олексій Арестович висловив у розмові з російським опозиціонером, юристом Марком Фейгіним.

За оцінками Арестовича, якби Україні надали ракети до 800 км, то виникло б щось на зразок військового паритету з Росією. Адже тоді ці ракети змогли б долітати до російських авіабаз зі стратегічними бомбардувальниками.

Радник ОП водночас переконаний, що західні партнери надалі озброюватимуть Україну. Адже регулярно з’являються повідомлення про нові види озброєння, яких не було раніше.

В цьому контексті Арестович прокоментував інформацію про те, що Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing щодо постачання Україні дешевих високоточних снарядів малого діаметра.

"Ці снаряди не надто вже й дешеві. Кожен із них коштує 40 тисяч доларів. Якщо поставлять, ми подякуємо. Brimstone, кажуть, британські прийшли з лазерним наведенням – це взагалі чудова штука", – зауважив радник президентського офісу.

Він додав, що це є відповіддю тим, хто стверджує, що Україну "посадять на голодний збройний пайок" за небажання вести переговори з Росією.

Арестович також нагадав, що ще рік тому міністр оборони України Олексій Резніков просив Захід про ПРК Stinger. Йому відмовляли через нібито загрозу ескалації. А на сьогодні в України не те, що є Stinger, а вже й HIMARS. Тож згідно з висновками радника ОП, коли на Заході кажуть, що не дадуть Україні далекобійні ракети чи авіацію, це означає лише одне – подивимося, що буде через пів року чи дев’ять місяців.

Арестович заявив, що світ сидить на дипломатичному шпагаті. Адже з одного боку, НАТО прагне, аби війна не поширювалася на європейські країни, а з іншого – не хоче перенесення бойових дій вглиб Росії.

"Якщо перший пункт про нерозширення війни ми розуміємо, то на другому пункті щодо бойових дій на території Росії ми починаємо ставити запитання: а що так раптом не можна переносити? По нас б'ють, у нас масові страждання мирного населення, вони там у своїх токшоу обговорюють відверто Голодомор, а нам що, не можна відповідати? Не дуже справедливо", – розповів радник ОП.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...