Чому важко розблокувати кордон: Польський міністр дав дивну відповідь

Новий міністр інфраструктури Польщі Даріуш Климчак назвав блокаду кордону з Україною польськими перевізниками "гордієвим вузлом", що затягнувся через бездіяльність попередників, і розв'язати цю проблему зараз буде складно. Про це повідомляє польське видання PAP, передають Патріоти України.

Це вперше ми взагалі можемо розпочати обговорювати угоду щодо транспортної лібералізації. Ми знаємо, що ця угода є яблуком розбрату, через що перевізники протестують на кордоні", - заявив Климчак.

За його словами, за кілька днів має зустрітися зі своїм українським колегою Олександром Кубраковим. Він також додав, що щодня розмовляє з протестуючими перевізниками. "Ми шукаємо спільний знаменник, виходячи з якого, можна було хоча б призупинити акцію протесту", - сказав Климчак.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...