"Чомусь забули": Захід має відростити собі хребет, аби уникнути Третьої світової, - The Telegraph

Захід має припинити політику умиротворення агресорів у світі, оскільки це лише наближає Третю світову війну. Про це написав близькосхідний оглядач Джейк Уолліс Сімонс, передають Патріоти України з посиланням на британське видання The Telegraph.

Обурення журналіста викликали заклики Білого дому до деескалації, адресовані Ізраїлю та Ірану після ліквідації політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Зокрема Джо Байден заявив, що вбивство лідера терористів "не допомогло" посиленню безпеки Ізраїля. На думку Сімонса, подібні заклики до деескалації грають на руку лише агресорам.

"Тільки божевільний хотів би війни. Але протягом тисячоліть ми знали, що умиротворення — це не спосіб уникнути цього. (...) На Заході чомусь забули, що якщо ти уникаєш конфлікту, він прийде до тебе на умовах ворога", – пише він.

На думку оглядача, попри свою переважаючу військову міць, сучасний Захід втратив будь-яке відчуття "морального здоров’я та бойової сили". Сімонс зазначає, що Захід на словах підтримує право Ізраїлю на самооборону, але коли Ізраїль мститься, його звинувачують у розпалюванні війни чи геноциді.

"У вухах багатьох ізраїльтян заклики до "деескалації" звучать як прохання оголити шию для ножа", – наголошує він.

Сімонс визнає, що в теорії очікувана відплата Ірану за ліквідацію Ханії може стати "передвісником Третьої світової війни", хоча найімовірніше це буде обмежений удар. Однак він також нагадує, чим закінчилася спроба Ізраїлю вести стриманішу політику протягом попередніх років – вторгненням із Сектора Газа 7 жовтня минулого року.

"Рано чи пізно Захід повинен прокинутися. Ніхто не хоче війни. Але як відповісти, коли тебе хоче війна?" – резюмує оглядач.

З'явилися детальні зображення одного зі знищених на літовищі Морозовська Су-34

середа, 7 серпень 2024, 8:59

За уточненими даними та повітряна атака, що знищила один з найбільших складів КАБів та ФАБів Росії на цьому аеродромі Ростовської області, рознесла вщент два Су-34 і важко пошкодила ще два. У соцмережі з’явилися кадри зі знищеним російським винищувачем...

Друг України в протистоянні російській агресії з особливими зв'язками у Чернігові: Хто такий Тім Волз, котрого Камала Харріс обрала собі у віце-президенти

середа, 7 серпень 2024, 8:50

Камала Харріс обрала Тіма Волза, губернатора штату Міннесота, як свого напарника на президентських виборах у США, який у разі її перемоги обійме посаду віце-президента. Президентська гонка в США поступово виходить на фінішну пряму. Останнє опитування, ...