Чорновол заявила, що ДБР розслідує діяльність "злочинної організації Богдана і Портнова"

У Державному бюро розслідувань повідомили, що колишня нардеп Тетяна Чорновол дійсно передала керівнику відомства заяву, в якій фігурують прізвища голови Офісу президента Андрія Богдана і колишнього заступника керівника Адміністрації Президента.

Тетяна Чорновол. Фото: Фейсбук.25 жовтня колишня народна депутатка України Тетяна Чорновол повідомила у Facebook, що Державне бюро розслідувань за її заявою зареєструвало кримінальне провадження щодо глави Офісу президента Андрія Богдана і колишнього заступника керівника Адміністрації Президента Андрія Портнова, передають Патріоти України.

"ДБР розслідує злочинну організацію Богдана і Портнова. Це справа "3 мільярдів для Міністерства оборони РФ". Богдана я звинувачую в організації злочину, Портнова – в замовленні", – написала вона.

Чорновол додала, що заяву вона передала керівнику ДБР Романові Трубі 9 жовтня особисто на пресконференції. Кримінальне провадження відомство зареєструвало 11 жовтня. У документі, який опублікувала екснардепка, зазначено, що її заяву "приєднали до матеріалів кримінального провадження" від 11 жовтня 2019 року.

Розслідують правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину). Про яке саме провадження йдеться, в документі не зазначено.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...