"Чорний день" для авіації РФ: Коваленко розповів, чим ЗСУ знищили 26 російських гелікоптерів і 12 літаків за день

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Збройні сили Україні за день збили 26 російських гелікоптерів і 12 літаків. Втім, він не уточнив, за допомогою якої зброї це стало можливо, передають Патріоти України.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA розповів, що українські військові, найімовірніше, їх не збили, а саме завдали пошкодження та знищили.

“І за умов того, які ми використовували засоби ураження останнім часом, припадає на думку тільки варіація, коли було нанесено удари ракетами ATACMS по аеродрому в Бердянську та Луганську. Саме тоді, до речі, було знищено найбільшу кількість ворожих ударних гелікоптерів та багатофункціональних гелікоптерів одночасно, тобто за одну добу”, — каже Олександр Коваленко.

Він зазначив, що Україна ще ніколи не завдавала такого пошкодження в такій кількості цих бойових одиниць протягом однієї доби.

“Тому я думаю, що все ж таки у цю статистику саме були вони включені. А з урахування іншого, можливо, це і йдеться про за останній час знищення винищувальної, штурмової та фронтово-бомбардувальної авіації. Але не протягом всього 2023 року. Тому ці дані, вони такі комплексні, я сказав би. Але не за весь час, за якийсь проміжок часу”, — розповів Олександр Коваленко.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...